Használati útmutató

Nemesacél ékszerek előnyei, tulajdonságai:

Allergiamentes összetétel

A 316 L sebészeti acél az acélnak egy speciális fajtája mely más elemek hozzáadásával olyan tulajdonságot vesz fel, amivel allergiamentessé, kopásállóvá, rozsdamentessé, savállóvá teszi az anyagot.

Általában akkor leszünk allergiások a fémekre, amikor az anyag viselése közben nikkel só párolódik ki az anyagból, ami sokunk bőrét megviseli, és csúnya kiütések keletkeznek. Ezeknél a 316L sebészeti acéloknál már úgy készítik el az anyagot, hogy semmilyen formában ne engedje ki magából a nikkel sót. Ezért vállnak allergiamentesé. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően használják az orvostudományban is már több mint 300 éve.

Milyen tulajdonságai vannak az ékszereknél?

Ékszerek készítéséhez csak pár éve használják ezt a különleges anyagot. Sajnos egyre több embernek érzékeny a bőre a különböző nemesfémekre, mint például az aranyra vagy ezüstre. Ezért egy olyan megoldás kellett, amivel az allergiás emberek is bőrirritáció nélkül viselhessenek ékszereket. Ekkor jöttek rá, hogy a nemesacéloknak megvan ez a tulajdonsága, és a CNC maró gépeknek köszönhetően, könnyen elő is állítható. Elsőnek a gyűrűk gyártásába kezdtek, majd miután a próba gyűrűk sikeresen beváltak, semmilyen bőr irritációt nem okoztak viselőjüknek, nyakláncokat, karláncokat, piercingeket kezdtek nagy számban gyártani.

Tulajdonságai lehetővé teszik, hogy ugyan olyan vagy akár még szebb ékszerek készüljenek, mint a kézzel előállított ékszereknél. Ezért lett napjainkban nagyon sikeres és nagyon közkedvelt ékszer típus.

Ezen anyagból készült ékszerek nagy népszerűségnek örvendenek, főleg azért is, mivel nagyon hasonlítanak az ezüst ékszerekhez, de árban sokkal elérhetőbbek, valamint nem korrodálódnak. A sebészeti acél sokkal erősebb anyag, mint az ezüst, ezért az ezen anyagból készült termékek nem karcolódnak olyan könnyen.

Kezelési útmutató

FONTOS, hogy az alábbi kezelési útmutató szerint járjon el, annak érdekében, hogy az ékszer sokáig az eredeti állapotában maradjon:

  • Kérjük, óvatosan kezelje, mert a medálban található üveg törékeny.
  • A medált ne nyissa ki hegyes eszközzel,mert sérülhet, karcolódhat.
  • Alvásnál, úszásnál, sportolásnál, szaunázásnál és tisztálkodás előtt kérjük, vegye le az ékszereket.
  • Az ékszerek idővel természetes módon veszítenek a fényükből, annak érdekében, hogy sokáig szépek
  • maradjanak, óvatosan, száraz,puha tisztító kendővel szabad tisztítani őket.
  • Tisztításhoz ne használjon vizet, tisztító folyadékot vagy egyéb vegyszert.
  • Kerüljük el, hogy az ékszer a parfümünkkel érintkezzen.
  • Amikor éppen nem viseljük, az ékszert tartsuk a dobozában, illetve zárt zsákocskában.
  • Ne tegyük ki az ékszert hosszú távú erős napsugárzásnak, illetve párás levegőnek.